Fahéjas szilvadzsem steviával édesített

A sztívia, magyarul jázminpakóca édes leveleiből kivont édesítőszerrel készítettem ezt a cukorbetegek által is fogyasztható dzsemet. A sztívia természeténél fogva édes ízű leveleket hajt, viszont nincs cukor- illetve szénhidrát tartalma. A lekvár ízét még jobban ki tudtuk emelni a fahéj ízével. Mivel az édesítőszer koncentrált formában érkezik hozzánk, egy nagy adag dzsem készítéshez elegendő pár teáskanál kivonat. Így a dzsem gyümölcstartalma 100%.

Összetevők: szilva, sztívia, fahéj, pektin és citromsav.

 

Felhasználása: elsősorban cukorbetegek, vagy cukormentes étrendet kedvelők részére,  palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, édességekhez, fagylaltra ajánlom kanalazni. Próbáljátok sajtokkal együtt fogyasztani.

Készült: 99 g gyümölcs / 100 g termék

Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen 1 évig. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható.

Tápanyag összetétel 100 g termékben

Energia: 48,04  kcal / 201,29 KJ

Zsír: 0,28g -amelyből telített zsírsavak: 0,02g

Szénhidrát: 11,94 g, -amelyből cukrok: 10,32 g

Fehérje: 0,70 g

Só: 0.00g

Származási hely: Magyarország

Töltőtömeg: 312 ml

(4135 Ft/l)

1 290 Ft

Cikkszám: L2067 Kategóriák: ,
 Palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, édességekhez, fagylaltra ajánlom kanalazni.