Tojások sárga curry-szószban
A curry fűszerkeverék az angol tengerészek találmánya. Gyarmatosítók vitték haza hazájukba azt a fűszerkeveréket, ami segítségével otthonukban könnyen el tudták készíteni az Indiában megkedvelt szószos „Curry” ételeket.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
 - 2 evőkanál liszt
 - 1 evőkanál curry fűszerkeverék
 - 5 dl tej
 - 4 dl zöldségleves
 - só, darált bors
 - 1 csokor újhagyma
 - 1 db avokádó
 - 1 teáskanál citromlé
 - 8 db keményre főzött tojás
 - 1 csokor friss korianderlevél
 - 1 evőkanál vaj
 

Forrósítsuk fel a vajat egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk párpercig. Ha a hagyma megpuhult, szórjuk rá a lisztet, a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, pirítsuk fél percig, majd öntsük fel a forró tejjel és zöldséglevessel. A zöldséglevest helyettesíthetjük vízzel és zöldségleves kockával. Keverjük simára, majd ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Lassú lángon, állandóan kevergetve főzzük legalább 10 percig.
Vegyük le a tűzről, tegyük hozzá a meghámozott és nagyobb darabokra felvágott avokadót, a félbevágott keményre főzött tojásokat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a durvára összecsapkodott korianderlevelet. Óvatosan rázzuk össze, és hagyjuk összemelegedni a szósszal, tovább főzni már nem kell. Pár csepp citromlével tehetjük a szószt még pikánsabbá.
Párolt rizzsel, kölessel vagy kuszkusszal tálaljuk.
	