Hűsítő gyümölcslevesek nyári napokra
A nagy melegben jobban esnek a hűtött levesek, melyeket különösen gyorsan elkészíthetünk a most érő sokféle gyümölcsből. Ehhez adunk néhány tippet.
Bármelyik gyümölcsből készíthetünk finom levest, a legkedveltebbek az eper, meggy, cseresznye, barack, alma, körte, szilva, málna, de akár sárgadinnyéből, aszalt szilvából, ribizkéből is készíthetjük. A főzött levesek mellett nagyon egyszerűen összedobhatjuk az első fogást, ha csak leturmixoljuk a nyári gyümölcsöt, és friss nyári zöldfűszerrel (menta, citromfű) ízesítjük. Darálhatunk bele jeget, vagy dúsíthatjuk fagyival, könnyű joghurttal, pár darabka gyümölccsel, a nehezebb habarásokat hagyjuk el.
Válasszunk a Lekvárosház újdonságaiból!
Fahéjas szilvaleves
Fahéjjal és almával készült szilvaleves, amihez nem használtunk sűrítőanyagot. A megfőzött nagy mennyiségű gyümölcs adja a levesünk sűrűségét tartalmasságát.
Ribizlis almaleves
Almából és savanykás ribizliből készített klasszikus gyümölcsleves. A leves sűrűségét a felhasznált gyümölcs mennyisége adja.
A levesek sűrítéséhez nem használtunk lisztet vagy keményítőt. Nem dúsítottuk tejszínnel, így felbontás nélkül sokáig el tudjuk tárolni. Mivel nem tartalmaznak lisztet és tejterméket, glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Hidegen és melegen is kínálhatjuk. Az üvegben két adag leves tálalható. Egy-egy gombóc vanília fagyival, tejszínhabbal vagy pirított mandulával még jobban fel lehet dobni levesünket.
Még egy újdonság: Bodzabogyós körtelekvár
Süteményekbe, palacsintába, vadhúsok mellé, rántott és grillezett sajtokhoz, pástétomokhoz és libamájhoz ajánljuk.
További nyári leves receptek:
Körtekrémleves: tejszínesen finom
Hideg őszibarackleves, a jeges hűsítő
Mentás saláta- és borsóleves: jéghidegen, parmezánnal az igazi
Camembert sajtos almaleves: elegáns és gyümölcsös
Ha Te magad készítenél szószokat, mártásokat, lekvárokat, akkor nézz be Befőzési kellékeket kínáló oldalunkra, ahol különféle üvegek, befőző tölcsér, pektin közül válogathatsz!