Tedd izgalmassá zöldséglekvárokkal!
Nem csak édességek kaphatók nálunk, hanem fűszeres chutney-k és zöldséglekvárok is. Ezeket is nagyon szeretjük, mert különlegessé tehetik az étkezésünket és új ízeket csempésznek a menübe. Kedvenceink következnek, a medvehagyma chutney-tól a csipkebogyó ketchupig.
A tavaszi erdők egyik legkorábbi ehető növénye a medvehagyma, ez ennek a chutney-nak a fő alkotóeleme. Faszénen sült pecsenyék mellé, főként csontos sertéskaraj, csirkemell és vastagabbra szeletelt grillezett halakhoz kínáljuk. Mint minden chutney, remek kiegészítője pástétomoknak, hideg sülteknek, füstölt halaknak, sonkáknak és sajtnak.
Már csak pár üveggel van belőle!
A szeder fanyarkás íze jól kiegészíti az alma édességét, ehhez jönnek a pikáns fűszerek, melyek keleties ízvilágot adnak ennek a mártásnak.
Grillezett pecsenyék kiegészítője lehet, de lágyabb sajtok mellé is ajánlom fogyasztani ezt az újdonságunkat.
Hagymalekvár – klasszikus finomság
Igazi különlegesség, nem csak ínyenceknek. Talán el sem tudják sokan képzelni, hogy lekvárt hagymából is lehet készíteni. Vadhúsból késült pecsenyékhez, sajtokhoz, pástétomokhoz, hideg sültekhez, kecskesajtból készült pástétomhoz ajánljuk.
Paprikalekvár – ínyencek kedvence
Magyar tűzpirosra érett, szaftos és édes paprikából készítettem ezt az igazi Hungarikum lekvárt. Teheted sajtokra, pástétomokra, szendvicsbe, vagy grillhúsok, halak és zöldségek mellé. Összekeverheted forró főtt tésztával és pillanatok alatt finom ebédet készíthetsz belőle.