Ötös – Gálvölgyi Jánossal: Interjú Kaldeneker György séffel

Gálvölgyi János humoristának és Kaldeneker György séfnek, a Lekvárosház megálmodójának köszönhetően egy igazán különleges beszélgetésnek lehetünk fültanúi. Az interjú során nemcsak a gasztronómia világába kalauzolnak el minket, hanem humorral fűszerezve osztják meg gondolataikat az életükről, a munkájukról. "Habár a vendég egy séf volt, a műsor témája pedig részben a gasztronómia, a...

Karácsonyi pulyka töltelék – 4 féle változat!

A karácsonyi asztal egyik főszereplője a pulyka, amely tökéletes ünnepi fogás lehet, ha megfelelően elkészítjük. Az egyik legfontosabb része ennek a fogásnak a töltelék, amely a pulyka ízvilágát gazdagítja és egyedivé teszi. Most négy különleges töltelék receptjét osztjuk meg veletek, amelyekkel igazán emlékezetessé tehetitek az ünnepi lakomát!

1. Gyümölcsös-diós töltelék

A gyümölcsös-diós...

SPILGERY Talk – Kaldeneker György – Ízekbe zárja a boldogságát

“Én egyszerű gyerek vagyok, jól érzem magam bisztrókban.” - mondta Kaldeneker György, az országszerte ismert szakács, gasztroblogger. Főzött már diplomatáknak, egyetemi rektoroknak, az amerikai nagykövetnek, de még a Jordán hercegnek is. Györgyöt sokan a lekvárjairól ismerhetik, hisz már több mint 10 éve kaphatók a finomabbnál finomabb (figyelmességének köszönhetően, ezt már...

Kedvenc barackos receptjeink

Beindult a barack szezon, a zamatos sárgabarack vagy más nevén kajszi és az őszibarack is kapható. A gyümölcs egészséges és rendkívül finom, melyből a lekvár mellett leves, fűszeres chutney, desszert is készülhet. Összeválogattuk nektek a kedvenc receptjeinket, próbáljátok ki őket. (tovább…)

Kaldeneker Lekvárosház - Az üvegbe zárt boldogság