Különleges tálalás csatos üvegekkel
Csatos üvegeink nem csak lekvárok és fűszerek tárolására alkalmasak, de kreatívan lehet bennük tálalni is. Nagyon jól mutatnak a saláták, levesek, desszertek és italok ezekben az üvegekben a partikon. A vendéglátás jóval egyszerűbb, mert az ételeket egyszerre lehet elkészíteni, tárolni és tálalni is. És mivel lezárható, ezért szállítani is lehet így a kész finomságokat.
Nézzük, miket készíthetünk így:
Salátákat:
A saláta főbb hozzávalóit szépen rétegezve tegyük az üvegbe, és majd a vendégek összekeverik. Az összetevőket vágjuk a szokásosnál kisebb kockákra, szeletekere.
– Kuszkusz variációkat
– Lencse és babsalátát
– Zöldséges salátákat, pl. korianderes uborka salátát
– Sajtos, húsos salátákat; pl. egzotikus rákkoktélt.
Pástétomokat:
– Medvehagymás kecskesajt pástétomot
– Lazacpástétomot
– Libamájpástétomot szamorodnival.
Sajtkrémeket:
– Márványsajtos krémet pirított dióval
– Tojásos-gorgonzolás mimózát
– Tojásos lazackencét.
Leveseket:
A krémlevesek nagyon jól tálalhatók kis üvegekben. A tetejét díszíthetjük friss zöldfűszerrel, sós pirított magokkal, parmezán forgáccsal.
– Joghurtos céklaitalt mézzel
– Mentás saláta- és borsólevest: jéghidegen, parmezánnal az igazi
– Camembert sajtos almalevest: elegáns és gyümölcsös
– Tavaszi medvehagyma levest.
Desszerteket:
Nagyon szépen lehet tálalni rétegezve.
– Tiramisut többfélét: málnás, zöldalmás, birsalmás
– Bodzaszirupos túróhabot
– Fagyikat, pohárkrémeket, pl. házi körtefagyit
– Epres desszerteket
– Különféle ízesítésű tejberizst.
A tálaláshoz az üvegeket itt vásárolhatod meg:
– Rusztikus csatos üveg 250 ml
További csatos és Weck üvegek közül itt válogathattok.